GoudenDuo
Het "gouden duo"

BrouwTV is een geweldig initiatief van 2 enthousiaste bierbrouwers : Oscar en Hans, beide lid van Twents Bierbrouwers gilde HAB. Hans heeft ook als hobby het maken van filmpjes en heeft in het verleden al enkele reportages gemaakt van evenementen van het HAB. Oscar is een zeer enthousiast (amateur) bierbrouwer en vindt dat kennis gedeeld moet worden en is absoluut niet schuw voor de camera. Hans en Oscar kunnen al jaren wel goed met elkaar opschieten.

Ergens in 2008 kwam Oscar met het idee om een filmpje te maken in de rol van "interviewer" en om dan bij een brouwer langs te gaan en dan te filmen hoe daar bier gebrouwen wordt. Hans zag dit idee wel zitten en wou natuurlijk wel als cameraman dienen om het daarna gezamenlijk te monteren. Een gouden duo was ontstaan. Er moest alleen nog iemand gevonden worden waarbij ze thuis langs mochten komen tijdens een brouwdag en dan ook nog uitgebreid filmen.

Kijk bij de diverse afleveringen hoe de afleveringen tot stand zijn gekomen en wat het idee er achter was (indien er een idee achter de aflevering zat).

Tot nu toe zijn er 14 Afleveringen gemaakt :

Sinds 2012 is er een heuse app. gemaakt voor BrouwTV voor mobiele telefoons met het Android besturingssystem. Download/installeer deze app