Volgens zeggen zijn er in Nederland zo'n 30.000 amateur bierbrouwers. Hier is niet iedereen het over eens en dit is ook maar een ruwe schatting. In geheel Nederland zijn er zo'n 10 - 15 bierbrouw gilden en nog een flink aantal gecombineerde bier en wijnmakers gilden. Dus in iedere regio zit bijna wel een vereniging die zich o.a. bezig houd met het brouwen van bier. Verder zijn er ook nog en groot aantal bierbrouwers die, bewust of onbewust, niet bij een vereniging zijn aangesloten.

 

De voordelen van een vereniging zijn over het algemeen: gezelligheid, gezamenlijke inkoop van ingrediënten (mout, hop, gist) en kennis overdracht en feedback van andere brouwers op de clubavonden. Dus als je bier wilt gaan brouwen, kijk dan even in je omgeving rond of er niet een vereniging van amateur bierbrouwers is, want dan zijn er waarschijnlijk ook meerdere brouwers bij jou in de buurt, die je heel goed kunnen helpen met de hobby.

 

In dit deel van deze website zal veel theorie worden gegevens over het brouwen en wat achtergronden. De praktijk zal je zelf moeten doen.

 

Als je een discussie platform zoek waar je alles kan vinden en zoniet , dan kunt vragen surf dan eens naar het Hobbybouwen forum : http://www.hobbybrouwen.nl/forum/ Hier wordt veel gediscussieerd over bierbrouwen en hier vindt je ook veel informatie over alle aspecten van je hobby.