Omschrijving :
Een Frambozen-lambiek is een bier van spontane gisting dat na halverwege de vergisting in verrijkt met frambozen.
Technische details :
- Gisting : Spontane gisting
- Alcohol : 5,0% - 6,2 %
- Begin SG : 1045 - 1060
- Kleur : N.v.t. (kleur is afkomstig van het fruit/de vruchten)
- Bitterheid : 15 EBU - 21 EBU
- Koolzuur : 0,40 gew% - 0,60 gew%
- pH : 3,0 - 3,3
Smaak omschrijvingen :
- Kleur : Goud-amber tot donker koper
- Helderheid : Tweeschijn tot helder
- Schuim : Ongelijkmatig ringetje
- Schuimstabiliteit : Inzakkend tot cola-achtig.
- Geur : Sterk frambozen, zoetig en zurig.
- Smaak : Zoet/frambozenachtig/amandelen/zurig.
- Body : Dun tot medium.
- Mondgevoel : Plakkerig, samentrekkend en iets metaal.
- Nasmaak : Zuur, fruitig, droog.
Commerciële voorbeelden :
Liefmans Frambozenbier.
Recepten :
Nog niet voorraadig.