Omschrijving :
Een Frambozen-lambiek is een bier van spontane gisting dat na halverwege de vergisting in verrijkt met frambozen.

Technische details :LiefmansFrambozenbier

  • Gisting : Spontane gisting
  • Alcohol  : 5,0% - 6,2 %
  • Begin SG  : 1045 - 1060
  • Kleur : N.v.t. (kleur is afkomstig van het fruit/de vruchten)
  • Bitterheid  : 15 EBU - 21 EBU
  • Koolzuur : 0,40 gew% - 0,60 gew%
  • pH : 3,0 - 3,3

 

Smaak omschrijvingen :

  • Kleur : Goud-amber tot donker koper
  • Helderheid : Tweeschijn tot helder
  • Schuim : Ongelijkmatig ringetje
  • Schuimstabiliteit : Inzakkend tot cola-achtig.
  • Geur : Sterk frambozen, zoetig en zurig.
  • Smaak : Zoet/frambozenachtig/amandelen/zurig.
  • Body : Dun tot medium.
  • Mondgevoel : Plakkerig, samentrekkend en iets metaal.
  • Nasmaak : Zuur, fruitig, droog.

 

Commerciële voorbeelden :
Liefmans Frambozenbier.

 

Recepten :
Nog niet voorraadig.