Omschrijving :
Een witbier is een tarwebier welke troebel is en vaak een frise zurige smaak heeft, ook vaak iets weeïgs in de smaak.

Technische details :HoegaardenWitbier

  • Gisting : Bovengistend
  • Alcohol  : 4,3% - 5,2 %
  • Begin SG  : 1042 - 1045
  • Kleur : 5 EBC - 8 EBC
  • Bitterheid  : 9 EBU - 16 EBU
  • Koolzuur : 0,40 gew% - 0,60 gew%
  • pH : 3,9 - 4,5

 

Smaak omschrijvingen :

  • Kleur : Bleek/licht blond
  • Helderheid : Tweeschijn tot troebel (Gist mee schenken in het glas)
  • Schuim : Romig, glasplakkend
  • Schuimstabiliteit : Inzakkend tot blijvend laagje.
  • Geur : Neutraal tot zurig-fruitig (citrus-koriander)
  • Smaak : Zoetig tot zoet, zurig, specerijen.
  • Body : Dun tot medium.
  • Mondgevoel : Iets samentrekkend en soms iets plakkerig.
  • Nasmaak : Wordt meestal droger en meer kruidig en/of zurig.

 

Commerciele voorbeelden :
Brugs witbier,Dentergems Wit,Gulpener Korenwolf,Hoegaarden Witbier,Weickse Witte,Emelisse Witbier.

 

Recepten :
Nog niet voorraadig.