Omschrijving :
Een witbier is een tarwebier welke troebel is en vaak een frise zurige smaak heeft, ook vaak iets weeïgs in de smaak.
Technische details :
- Gisting : Bovengistend
- Alcohol : 4,3% - 5,2 %
- Begin SG : 1042 - 1045
- Kleur : 5 EBC - 8 EBC
- Bitterheid : 9 EBU - 16 EBU
- Koolzuur : 0,40 gew% - 0,60 gew%
- pH : 3,9 - 4,5
Smaak omschrijvingen :
- Kleur : Bleek/licht blond
- Helderheid : Tweeschijn tot troebel (Gist mee schenken in het glas)
- Schuim : Romig, glasplakkend
- Schuimstabiliteit : Inzakkend tot blijvend laagje.
- Geur : Neutraal tot zurig-fruitig (citrus-koriander)
- Smaak : Zoetig tot zoet, zurig, specerijen.
- Body : Dun tot medium.
- Mondgevoel : Iets samentrekkend en soms iets plakkerig.
- Nasmaak : Wordt meestal droger en meer kruidig en/of zurig.
Commerciele voorbeelden :
Brugs witbier,Dentergems Wit,Gulpener Korenwolf,Hoegaarden Witbier,Weickse Witte,Emelisse Witbier.
Recepten :
Nog niet voorraadig.