05-09 Gist zak gesmacked 07-09 in 1 liter wort aan de beluchting gezet ('s nachts om 01.30) 08-09 1 liter wort toegevoegd aan de giststarter (16.00 uur) 09-09 1 Liter wort toegevoegd aan de giststarter (23.45 uur) 11-09 Beluchting stop gezet (06.20 uur) 14-09 Er lag een laagje kaam op het wort(Schimmel?), deze afgegoten en 1 liter verse wort toegevoegd, en weer op continue beluchten gezet (22.30). 15-09 1 Liter verse wort toegevoegd aan de giststarter( 16.30 uur)
Maischschema
Stap nr.
Temperatuur
Rusttijd
Maischdikte
1
52 C
10 Min.
2,5 l/kg
2
63 C
40 Min.
2,5 l/kg
3
70 C
40 Min.
2,5 l/kg
4
78 C
5 Min.
2,5 l/kg
Opmerkingen
-
Opmerkingen
16-09-2007: * Om 13.30 begonnen met filteren van de maisch * 18.00 uur klaar met brouwen. * Om 22,00 uur al flinke gistactiviteit. 23-09-2007: De gisting lijkt niet erg veel meer te doen. 28-09-2007: De gisting op 15 c gezet (Diacetyl rust) 04-10-2007 : Gebotteld met 7 g/l suiker. SG was 1022