Na het storten van de mout, de mout eerst goed doorgeroerd ( 3 minuten), daarna de maischklok gestart. - bij het filteren van de maisch, dit keer gefilterd tot een bepaald volume : 31 liter. De laatste afloop had een SG van 1019. - Het restant water opgevangen : 8 liter met SG 1015 - Na hopfilteren van hoofdbrouwsel zat er nog 350 ml vocht in de pan - Het proefbrouwsel is gekookt met 50 gram Saaz hop van onbekend alfazuur % - Begin SG proefbrouwsel was 1027 en er is 15 gr Coopers gist toegevoegd. - Bij overhevelen na hoofdvergisting bleef er ruim 1 liter gist achter - Tijdens de vergisting blijft de gist erg lang boven op de wort liggen, dit is een eigenschap van de gist. - 05-12-2007 het proefbrouwsel gebotteld met 7 g/l suiker. Eind SG was 1011. Er was 4 liter om te bottelen. Alcohol : 2,4% - 18-12-2007 Het hoofdbrouwsel gebotteld met 5 g/l suiker. In totaal 68 flesjes 0,3 en 3 flessen 0,75 l gebotteld. Totaal zo'n 22,65 - 23 liter. Er is ongeveer 0,65 liter verloren (in de emmer) tijdens het bottelen