Datum gist : 15-09-07
04-01-2008 : Propagator gesmacked
07-01-2008: 23:00 uur de gist in 1 liter wort gedaan met continu beluchten. 08-01-2008 Om 19:30 de starter aangevuld met 2 liter wort en enkele druppels olijf olie
09-01-2008 : 2 liter wort toegevoegd. Om 0:00 uur de beluchting
gestopt
Maischschema
Stap nr.
Temperatuur
Rusttijd
Maischdikte
1
60 C
45 Min.
3,5 l/kg
2
70 C
30 Min.
3,5 l/kg
3
78 C
5 Min.
3,5 l/kg
Opmerkingen
Aan de maisch 5 pipetjes met melkzuur toegevoegd
Opmerkingen
Eind SG na koken en koelen was 1061. dit gecorrigeerd met 7 liter kraanwater.
Daarna gemeten : 12 Brix (SG 1046);
Na het filteren en koelen bleef er nog 1 liter vocht achter in de pan
totale opbrengst zo'n 28 liter !
Bij het overhevelen was de smaak van het bier ligt bitterig, vol. De geur was vrij clean
en licht hoppig. hmmm