BrouwVisie recept

 Recept : Bigfoot achtige

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Bigfoot achtige
 Kenmerk  BV0008
 Biertype  Barley wine
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1090(9,4 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  78,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  40,69 liter
 Maischdikte  2,41 l/kg
 Maischwater  26,47 liter
 Spoelwater  14,22 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  131 EBC (BrouwVisie)
 Berekende bitterheid  59 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  40,00%  3,875 kg  3 EBC
 Karamelmout 150 EBC  13,00%  1,259 kg  150 EBC
 Munchenermout 15 EBC  5,00%  0,484 kg  16 EBC
 Chocolademout  2,00%  0,194 kg  900 EBC
 Pale alemout  40,00%  3,875 kg  6 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Chinook  11,60%  32 gr  90 Min.  31 EBU
 Columbus  11,10%  15 gr  45 Min.  12 EBU
 Crystal  3,50%  64 gr  15 Min.  9 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  Fermentis Safale US 56
 Gist toegevoegd als  Inhoud verpakking

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  63 C  50 Min.  2,4 l/kg
 2  72 C  40 Min.  2,4 l/kg
 3  78 C  5 Min.  2,4 l/kg

 Opmerkingen  Tijens 1e stap 2 liter water voor temp correctie teogevoegd.

Opmerkingen

 Na het spoelen van de maisch, nog verder uitgespoeld en zo'n 10 liter extra gekookt met nog wat hop. Bij dit brouwsel nog wat resthoppen als aromahop en ook nog 1 backhop gift gedaan. Het Bier is begonnen met een SG van 1023 en gevoed met de T-58 gist (rest van Caspar) 30-03-2008 is dit bier gebotteld met een EindSG van 1010 wat uiteindelijk 1,9% alcohol opleverd