07-06 : Gist in 500 ml wort onder continue beluchting. 09-06 : Aangevuld met 1000 ml 11-06 : De beluchting gestopt en de wort in de koelkast gezet 15-06-2008 : giststarter afgegoten tot 0,6 liter en aangevuilt met 0,5 liter verse wort
Maischschema
Stap nr.
Temperatuur
Rusttijd
Maischdikte
1
50 C
30 Min.
3,8 l/kg
2
64 C
30 Min.
3,8 l/kg
3
69 C
15 Min.
3,8 l/kg
4
78 C
5 Min.
3,8 l/kg
Opmerkingen
Tijdes de 2e stap heeft het vuur zachtjes aangestaan waardoor de temperatuur licht is gestegen tot zo'n 68 C aan het einde v/d stap. Einde maischen tot 82 C gestookt (oeps)
Opmerkingen
Spoelwater aangezuurd met 8 ml fosforzuur tot pH 5,2 Na koken en koelen is er nas de hoofdvergisting 4 liter apart vergist omdat dit niet meer in de fles paste. Deze is 03-06-2008 gebotteld bij een SG van 1010 met 6 g/l suiker. Totaal 12 flesjes (3,6 liter)