BrouwVisie recept
Recept : Zomaar een biertje
Basis gegevens
Omschrijving
Waarde
Naam recept
Zomaar een biertje
Kenmerk
BV0011
Biertype
Tripel
Aantal liters
25
Gewenst beginSG
1070(7,7 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement
78,0 %
Algemeen
Omschrijving
Waarde
Totaal water
38,22 liter
Maischdikte
2,89 l/kg
Maischwater
20,45 liter
Spoelwater
17,77 liter
Kooktijd
90 Min.
Berekende kleur
24 EBC (Ray Daniels)
Berekende bitterheid
34 EBU (Glenn Tinseth)
Mout
Moutnaam
% Stort
Massa
Kleur
Pilsmout 3 EBC
79,00%
4,487 kg
3 EBC
Munchenermout 15 EBC
10,00%
0,568 kg
16 EBC
Tarwemout
6,00%
0,341 kg
3 EBC
Kristalsuiker
5,00%
0,284 kg
0 EBC
Hop
Hopnaam
% Alfazuur
Massa
Kooktijd
Bitterheidsaandeel
Hallertauer Perle
6,30%
55 gr
90 Min.
30 EBU
Saaz (CZ)
2,30%
35 gr
15 Min.
3 EBU
Gist
Omschrijving
Waarde
Gistsoort
1762 Belgian Abbey II
Gist toegevoegd als
Giststarter
Volume starter
500 ml
Beluchtingstijd
24 uur
Temperatuur giststarter
20 C
Gistvoeding
Nutrivit
Hoeveelheid
10 gram
Maischschema
Stap nr.
Temperatuur
Rusttijd
Maischdikte
1
62 C
40 Min.
2,9 l/kg
2
72 C
30 Min.
2,9 l/kg
3
78 C
5 Min.
2,9 l/kg
Opmerkingen
05-06-2008 : 297 gram suiker toegevoegd ter correctie van de dichtheid. 31-07-2008 : 1 fust gevuld met 21 liter en 3 gram suiker per liter. Daarna nog 7 flesjes gevuld met 6 gram suiker per liter. Eind brix was 12 Dit bier is gebrouwen voor Cafe Zomaar in Amersfoort. Hier een 21 liter fust aan geleverd.
Terug naar Overzicht recepten