BrouwVisie recept

 Recept : Zomaar een biertje

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Zomaar een biertje
 Kenmerk  BV0011
 Biertype  Tripel
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1070(7,7 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  78,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  38,22 liter
 Maischdikte  2,89 l/kg
 Maischwater  20,45 liter
 Spoelwater  17,77 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  24 EBC (Ray Daniels)
 Berekende bitterheid  34 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  79,00%  4,487 kg  3 EBC
 Munchenermout 15 EBC  10,00%  0,568 kg  16 EBC
 Tarwemout  6,00%  0,341 kg  3 EBC
 Kristalsuiker  5,00%  0,284 kg  0 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Hallertauer Perle  6,30%  55 gr  90 Min.  30 EBU
 Saaz (CZ)  2,30%  35 gr  15 Min.  3 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  1762 Belgian Abbey II
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  500 ml
 Beluchtingstijd  24 uur
 Temperatuur giststarter  20 C
 Gistvoeding  Nutrivit
 Hoeveelheid  10 gram

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  62 C  40 Min.  2,9 l/kg
 2  72 C  30 Min.  2,9 l/kg
 3  78 C  5 Min.  2,9 l/kg

 Opmerkingen  -

Opmerkingen

 05-06-2008 : 297 gram suiker toegevoegd ter correctie van de dichtheid. 31-07-2008 : 1 fust gevuld met 21 liter en 3 gram suiker per liter. Daarna nog 7 flesjes gevuld met 6 gram suiker per liter. Eind brix was 12 Dit bier is gebrouwen voor Cafe Zomaar in Amersfoort. Hier een 21 liter fust aan geleverd.