BrouwVisie recept
Recept : Engelse Ale (High gravity)
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Engelse Ale (High gravity) |
Kenmerk |
BV0013 |
Biertype |
Pale Ale/Strong Bitter |
Aantal liters |
50 |
Gewenst beginSG |
1042(4,1 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
66,92 liter |
Maischdikte |
3,30 l/kg |
Maischwater |
46,92 liter |
Spoelwater |
20,00 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
24 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
24 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Palemout 7 EBC |
100,00% |
9,121 kg |
8 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Bramling Cross |
5,50% |
80 gr |
90 Min. |
21 EBU |
Northern Brewer (USA) |
6,00% |
20 gr |
15 Min. |
3 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1098 British Ale |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
500 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Gistvoeding |
Nutrivit |
Hoeveelheid |
5 gram |
Opmerkingen |
Giststarter 1,5 week van te voren begonnen :500ml --> +1000 ml --> afgieten --> 1000 ml --> afgieten op brouwdag --> 500 ml |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
61 C |
45 Min. |
3,3 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,3 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
3,3 l/kg |
Opmerkingen |
Maisch aangezuurd na 5 minuten na het storten van de mout |
Opmerkingen
Na verdunnen is het SG begonnen bij 1043 2x fusten van 10 liter gebotteld en 88 flesjes van 0,3 liter. |
|