16-10-2008 : Gist 's ochtends gesmacked. 20-10-2008 : Gist stondbol 21-10-2008 : Gist met 500 ml wort in Erlenmeyer gedaan 22-10-2008 : Aangevuld met 1 liter wort 24-10-2008 : Afgegoten en nogmaals aangevuld met 1 liter 29-10-2008 : Brouwdag, afgegoten en bijgevuld met 500 ml totaal volume 800 ml
Maischschema
Stap nr.
Temperatuur
Rusttijd
Maischdikte
1
52 C
15 Min.
3,8 l/kg
2
63 C
30 Min.
3,8 l/kg
3
72 C
45 Min.
3,8 l/kg
4
78 C
5 Min.
3,8 l/kg
Opmerkingen
-
Opmerkingen
De mout klam geschroten door per kilo mout 30 ml water toe t e voegen en daarna goed door te mengen Het schrootsel zag er goed uit. Voor koken aangezuurt tot pH 4,5 met 16 ml fosforzuur. De giststarter rook erg lekker..