BrouwVisie recept
Recept : Havermout Stout
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Havermout Stout |
Kenmerk |
BV0015 |
Biertype |
Stout (Oatmeal) |
Aantal liters |
30 |
Gewenst beginSG |
1060(6,5 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
45,16 liter |
Maischdikte |
2,52 l/kg |
Maischwater |
20,09 liter |
Spoelwater |
25,06 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
150 EBC (BrouwVisie Pro) |
Berekende bitterheid |
22 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pale alemout |
84,15% |
6,701 kg |
6 EBC |
Chocolademout |
2,48% |
0,198 kg |
900 EBC |
Zwartemout |
3,00% |
0,239 kg |
1400 EBC |
Havermout |
10,40% |
0,828 kg |
4 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
East Kent Golding |
5,50% |
35 gr |
90 Min. |
13 EBU |
East Kent Golding |
5,50% |
20 gr |
45 Min. |
7 EBU |
East Kent Golding |
5,50% |
10 gr |
15 Min. |
2 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1028 London Ale |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
800 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Gistvoeding |
nutrivit |
Hoeveelheid |
10 gram |
Opmerkingen |
30-10-2008 : Gist gesmacked 01-11-2008 : Gist in 500 ml wort gedaan met beluchting erboven |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
60 C |
45 Min. |
2,5 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
2,5 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
2,5 l/kg |
Opmerkingen
|