BrouwVisie recept

 Recept : Havermout Stout

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Havermout Stout
 Kenmerk  BV0015
 Biertype  Stout (Oatmeal)
 Aantal liters  30
 Gewenst beginSG  1060(6,5 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  78,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  45,16 liter
 Maischdikte  2,52 l/kg
 Maischwater  20,09 liter
 Spoelwater  25,06 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  150 EBC (BrouwVisie Pro)
 Berekende bitterheid  22 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pale alemout  84,15%  6,701 kg  6 EBC
 Chocolademout  2,48%  0,198 kg  900 EBC
 Zwartemout  3,00%  0,239 kg  1400 EBC
 Havermout  10,40%  0,828 kg  4 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 East Kent Golding  5,50%  35 gr  90 Min.  13 EBU
 East Kent Golding  5,50%  20 gr  45 Min.  7 EBU
 East Kent Golding  5,50%  10 gr  15 Min.  2 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  1028 London Ale
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  800 ml
 Beluchtingstijd  48 uur
 Temperatuur giststarter  20 C
 Gistvoeding  nutrivit
 Hoeveelheid  10 gram

 Opmerkingen  30-10-2008 : Gist gesmacked 01-11-2008 : Gist in 500 ml wort gedaan met beluchting erboven

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  60 C  45 Min.  2,5 l/kg
 2  72 C  30 Min.  2,5 l/kg
 3  78 C  5 Min.  2,5 l/kg

 Opmerkingen  -

Opmerkingen

 -