BrouwVisie recept
Recept : Lambiek 2009
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Lambiek 2009 |
Kenmerk |
BV0017 |
Biertype |
Lambi(e)k (oude(B)) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1060(6,5 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
40,07 liter |
Maischdikte |
3,23 l/kg |
Maischwater |
21,18 liter |
Spoelwater |
18,88 liter |
Kooktijd |
110 Min. |
Berekende kleur |
23 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
34 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
56,00% |
3,491 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
40,00% |
2,494 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
4,00% |
0,249 kg |
16 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Saaz Tuinhop |
2,00% |
69 gr |
90 Min. |
13 EBU |
Saaz Tuinhop |
4,00% |
52 gr |
90 Min. |
20 EBU |
Opmerkingen |
1e hop is saaz uit eigen tuin 2008 2e hop is tuinhop van pieter (Amsterdam) uit 2005 |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
Gist uit de omgevingslucht |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
0 ml |
Beluchtingstijd |
0 uur |
Temperatuur giststarter |
0 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
52 C |
15 Min. |
3,2 l/kg |
2 |
63 C |
40 Min. |
3,2 l/kg |
3 |
72 C |
45 Min. |
3,2 l/kg |
4 |
78 C |
5 Min. |
3,2 l/kg |
Opmerkingen |
1e maisstap heeft iets langer geduurt i.v.m. aanzuren 25 liter voor maischen |
Opmerkingen
PH v r koken 6.14 Na 24 uur het wort binnnegehaalt en in het houten vat gedaan 16-02-2009 : 10,5 brix, pH = 5,67 |
|