BrouwVisie recept
Recept : Arijan & Emile Tripel
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Arijan & Emile Tripel |
Kenmerk |
BV0021 |
Biertype |
Tripel |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1078(8,4 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
79,9 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
39,54 liter |
Maischdikte |
2,85 l/kg |
Maischwater |
22,22 liter |
Spoelwater |
17,32 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
25 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
24 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
80,00% |
6,155 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
10,00% |
0,769 kg |
16 EBC |
Karamelmout 150 EBC |
2,00% |
0,154 kg |
150 EBC |
Kristalsuiker |
8,00% |
0,616 kg |
0 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Brewers Gold (D) |
4,50% |
50 gr |
90 Min. |
18 EBU |
Hallertau Hersbr cker |
2,30% |
23 gr |
45 Min. |
4 EBU |
Saaz Tuinhop |
2,00% |
20 gr |
15 Min. |
1 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1762 Belgian Abbey II |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
500 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
62 C |
40 Min. |
2,8 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
2,8 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
2,8 l/kg |
Opmerkingen |
Na de 1e maisstap was de Ph 5.86 Na de 2e maisstap pH = 5,75 |
Opmerkingen
Deze tripel gebrouwen voor en door Arijan en Emile. Zelf van deze batch 5 liter gehouden. |
|