BrouwVisie recept

 Recept : Arijan & Emile Tripel

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Arijan & Emile Tripel
 Kenmerk  BV0021
 Biertype  Tripel
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1078(8,4 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  79,9 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  39,54 liter
 Maischdikte  2,85 l/kg
 Maischwater  22,22 liter
 Spoelwater  17,32 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  25 EBC (Ray Daniels)
 Berekende bitterheid  24 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  80,00%  6,155 kg  3 EBC
 Munchenermout 15 EBC  10,00%  0,769 kg  16 EBC
 Karamelmout 150 EBC  2,00%  0,154 kg  150 EBC
 Kristalsuiker  8,00%  0,616 kg  0 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Brewers Gold (D)  4,50%  50 gr  90 Min.  18 EBU
 Hallertau Hersbr cker  2,30%  23 gr  45 Min.  4 EBU
 Saaz Tuinhop  2,00%  20 gr  15 Min.  1 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  1762 Belgian Abbey II
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  500 ml
 Beluchtingstijd  48 uur
 Temperatuur giststarter  20 C

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  62 C  40 Min.  2,8 l/kg
 2  72 C  30 Min.  2,8 l/kg
 3  78 C  5 Min.  2,8 l/kg

 Opmerkingen  Na de 1e maisstap was de Ph 5.86 Na de 2e maisstap pH = 5,75

Opmerkingen

 Deze tripel gebrouwen voor en door Arijan en Emile. Zelf van deze batch 5 liter gehouden.