BrouwVisie recept

 Recept : Continentale Ale

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Continentale Ale
 Kenmerk  BV0022
 Biertype  Amber-Red (american)
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1055(5,9 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  78,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  38,20 liter
 Maischdikte  3,37 l/kg
 Maischwater  21,69 liter
 Spoelwater  16,51 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  25 EBC (Ray Daniels)
 Berekende bitterheid  29 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  40,00%  2,394 kg  3 EBC
 Palemout (Maris Otter)  45,00%  2,694 kg  4 EBC
 Ambermout 50 EBC  10,00%  0,599 kg  49 EBC
 Tarwemout  5,00%  0,299 kg  3 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Lublin  5,00%  26 gr  90 Min.  13 EBU
 Crystal  3,50%  30 gr  45 Min.  9 EBU
 Saaz Tuinhop  2,00%  27 gr  15 Min.  3 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  2035 American Lager
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  1600 ml
 Beluchtingstijd  48 uur
 Temperatuur giststarter  20 C

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  60 C  45 Min.  3,4 l/kg
 2  72 C  30 Min.  3,4 l/kg
 3  78 C  5 Min.  3,4 l/kg

 Opmerkingen  Bij 72 C was de pH 5,75

Opmerkingen

 Gist gepitch bij 20 C daarna gekoelt naar 12 C. 2 Dagen later toen de vergisting opgang was gekomen de temperatuur naar 9 C gezet.