BrouwVisie recept
Recept : Continentale Ale
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Continentale Ale |
Kenmerk |
BV0022 |
Biertype |
Amber-Red (american) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1055(5,9 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
38,20 liter |
Maischdikte |
3,37 l/kg |
Maischwater |
21,69 liter |
Spoelwater |
16,51 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
25 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
29 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
40,00% |
2,394 kg |
3 EBC |
Palemout (Maris Otter) |
45,00% |
2,694 kg |
4 EBC |
Ambermout 50 EBC |
10,00% |
0,599 kg |
49 EBC |
Tarwemout |
5,00% |
0,299 kg |
3 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Lublin |
5,00% |
26 gr |
90 Min. |
13 EBU |
Crystal |
3,50% |
30 gr |
45 Min. |
9 EBU |
Saaz Tuinhop |
2,00% |
27 gr |
15 Min. |
3 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
2035 American Lager |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
1600 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
60 C |
45 Min. |
3,4 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,4 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
3,4 l/kg |
Opmerkingen |
Bij 72 C was de pH 5,75 |
Opmerkingen
Gist gepitch bij 20 C daarna gekoelt naar 12 C. 2 Dagen later toen de vergisting opgang was gekomen de temperatuur naar 9 C gezet. |
|