Recept : Hoppig Tarwebier
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Hoppig Tarwebier |
Kenmerk |
BV0024 |
Biertype |
Weizen (D) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1077(8,3 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
40,26 liter |
Maischdikte |
2,50 l/kg |
Maischwater |
19,21 liter |
Spoelwater |
21,04 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
27 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
44 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
50,00% |
4,000 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
30,00% |
2,400 kg |
3 EBC |
Ambermout 50 EBC |
10,00% |
0,800 kg |
49 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
10,00% |
0,800 kg |
16 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Columbus |
10,00% |
26 gr |
90 Min. |
21 EBU |
Chinook |
10,00% |
22 gr |
45 Min. |
15 EBU |
Cascade |
4,00% |
25 gr |
15 Min. |
4 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
3068 Weihenstephan Weizen |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
800 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
52 C |
10 Min. |
2,5 l/kg |
2 |
63 C |
30 Min. |
2,5 l/kg |
3 |
72 C |
30 Min. |
2,5 l/kg |
4 |
78 C |
5 Min. |
2,5 l/kg |
Opmerkingen |
pH bij 63 C --> 5,75 - 5,80 pH bij 72 C --> 5,70 - 5,80 |
Opmerkingen
pH voor koken = 5,82 Eindbrix : 10,0 |
|