BrouwVisie recept
Recept : Twentsche Rakker
Basis gegevens
Omschrijving
Waarde
Naam recept
Twentsche Rakker
Kenmerk
BV0025
Biertype
Pale ale (Belgisch)
Aantal liters
25
Gewenst beginSG
1052(5,5 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement
73,0 %
Algemeen
Omschrijving
Waarde
Totaal water
37,97 liter
Maischdikte
3,58 l/kg
Maischwater
19,93 liter
Spoelwater
18,03 liter
Kooktijd
90 Min.
Berekende kleur
29 EBC (Ray Daniels)
Berekende bitterheid
24 EBU (Glenn Tinseth)
Mout
Moutnaam
% Stort
Massa
Kleur
Pilsmout 3 EBC
84,01%
4,673 kg
3 EBC
Karamelmout 150 EBC
7,51%
0,418 kg
150 EBC
Melanoidinmout
8,48%
0,472 kg
60 EBC
Hop
Hopnaam
% Alfazuur
Massa
Kooktijd
Bitterheidsaandeel
Saaz Tuinhop
2,00%
25 gr
90 Min.
5 EBU
Saaz Tuinhop
2,00%
25 gr
15 Min.
2 EBU
Northern Brewer (D)
5,00%
33 gr
90 Min.
16 EBU
Kruiden
Naam kruid
Toevoegen
Massa
Kooktijd
Sinasschillen
30,00 gr
90 Min.
Koriander
10,00 gr
15 Min.
Gist
Omschrijving
Waarde
Gistsoort
WG001 Twentsche Ale
Gist toegevoegd als
Giststarter
Volume starter
500 ml
Beluchtingstijd
48 uur
Temperatuur giststarter
20 C
Gistvoeding
siris Yeastfit
Hoeveelheid
5 gram
Opmerkingen
05-10-2009 : Twentsche gist in 500 ml wort gedaan. 06-10-2009 : Starter aangevuld met 500 ml wort 08-10-2009 : Starter afgegoten en weer aangevuld met 1000 ml wort 11-10-2009 : Starter afgegoten en aangevuld met 500 ml wort
Maischschema
Stap nr.
Temperatuur
Rusttijd
Maischdikte
1
60 C
45 Min.
3,6 l/kg
2
72 C
30 Min.
3,6 l/kg
3
78 C
5 Min.
3,6 l/kg
Opmerkingen
Spoelwater aangezuurt tot pH 5,10
Opmerkingen
Terug naar Overzicht recepten