BrouwVisie recept
Recept : Het Geschenk van 2010
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Het Geschenk van 2010 |
Kenmerk |
BV0026 |
Biertype |
Dubbelbo(c)k |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1072(7,9 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
40,05 liter |
Maischdikte |
2,61 l/kg |
Maischwater |
21,60 liter |
Spoelwater |
18,45 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
49 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
28 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
53,89% |
4,125 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
30,08% |
2,302 kg |
16 EBC |
Karamelmout 150 EBC |
9,52% |
0,729 kg |
150 EBC |
Special B |
4,76% |
0,364 kg |
391 EBC |
Chocolademout (ontbitterd) |
1,75% |
0,134 kg |
800 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Hallertauer Perle |
6,30% |
25 gr |
90 Min. |
14 EBU |
Tettnanger (D) |
6,00% |
15 gr |
45 Min. |
7 EBU |
Saaz Tuinhop |
2,00% |
50 gr |
15 Min. |
4 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
Saflager S-23 |
Gist toegevoegd als |
Inhoud verpakking |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
60 C |
25 Min. |
2,6 l/kg |
2 |
72 C |
35 Min. |
2,6 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
2,6 l/kg |
Opmerkingen
|