BrouwVisie recept

 Recept : Sinterklaas Weizen

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Sinterklaas Weizen
 Kenmerk  BV0027
 Biertype  Weizen (D)
 Aantal liters  50
 Gewenst beginSG  1049(5,1 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  78,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  68,05 liter
 Maischdikte  2,94 l/kg
 Maischwater  29,94 liter
 Spoelwater  38,11 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  23 EBC (Ray Daniels)
 Berekende bitterheid  17 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  49,43%  5,200 kg  3 EBC
 Tarwemout  45,63%  4,800 kg  3 EBC
 Ambermout 50 EBC  4,94%  0,520 kg  49 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Spalter Select (D)  4,50%  50 gr  90 Min.  14 EBU
 Hallertauer Perle  6,30%  5 gr  90 Min.  2 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  3068 Weihenstephan Weizen
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  1200 ml
 Beluchtingstijd  24 uur
 Temperatuur giststarter  20 C
 Gistvoeding  Sirus Yeastfit
 Hoeveelheid  8 gram

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  40 C  5 Min.  2,9 l/kg
 2  53 C  10 Min.  2,9 l/kg
 3  63 C  40 Min.  2,9 l/kg
 4  72 C  25 Min.  2,9 l/kg
 5  78 C  5 Min.  2,9 l/kg

 Opmerkingen  spoelwater aangezuurd tot 5.79

Opmerkingen

 Dit bier wordt gebrouwen voor Emile & Arijan