BrouwVisie recept
Recept : Sinterklaas Weizen
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Sinterklaas Weizen |
Kenmerk |
BV0027 |
Biertype |
Weizen (D) |
Aantal liters |
50 |
Gewenst beginSG |
1049(5,1 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
68,05 liter |
Maischdikte |
2,94 l/kg |
Maischwater |
29,94 liter |
Spoelwater |
38,11 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
23 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
17 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
49,43% |
5,200 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
45,63% |
4,800 kg |
3 EBC |
Ambermout 50 EBC |
4,94% |
0,520 kg |
49 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Spalter Select (D) |
4,50% |
50 gr |
90 Min. |
14 EBU |
Hallertauer Perle |
6,30% |
5 gr |
90 Min. |
2 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
3068 Weihenstephan Weizen |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
1200 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Gistvoeding |
Sirus Yeastfit |
Hoeveelheid |
8 gram |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
40 C |
5 Min. |
2,9 l/kg |
2 |
53 C |
10 Min. |
2,9 l/kg |
3 |
63 C |
40 Min. |
2,9 l/kg |
4 |
72 C |
25 Min. |
2,9 l/kg |
5 |
78 C |
5 Min. |
2,9 l/kg |
Opmerkingen |
spoelwater aangezuurd tot 5.79 |
Opmerkingen
Dit bier wordt gebrouwen voor Emile & Arijan |
|