BrouwVisie recept
Recept : Rook porter
Basis gegevens
Omschrijving
Waarde
Naam recept
Rook porter
Kenmerk
BV0028 / 14044
Biertype
Porter (Robust)
Aantal liters
25
Gewenst beginSG
1083(8,9 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement
78,0 %
Algemeen
Omschrijving
Waarde
Totaal water
41,34 liter
Maischdikte
3,00 l/kg
Maischwater
26,81 liter
Spoelwater
14,53 liter
Kooktijd
90 Min.
Berekende kleur
56 EBC (Ray Daniels)
Berekende bitterheid
36 EBU (Glenn Tinseth)
Mout
Moutnaam
% Stort
Massa
Kleur
Pilsmout 3 EBC
40,28%
3,600 kg
3 EBC
Palemout (Maris Otter)
49,09%
4,387 kg
4 EBC
Karamelmout 150 EBC
5,82%
0,520 kg
150 EBC
Chocolademout (ontbitterd)
2,91%
0,260 kg
800 EBC
Zwartemout (ontbitterd)
1,90%
0,170 kg
1200 EBC
Hop
Hopnaam
% Alfazuur
Massa
Kooktijd
Bitterheidsaandeel
Hallertauer Perle
6,30%
44 gr
90 Min.
19 EBU
Hallertauer Perle
6,90%
20 gr
90 Min.
10 EBU
Brewers Gold (D)
4,50%
12 gr
45 Min.
3 EBU
Brewers Gold (D)
4,50%
15 gr
15 Min.
2 EBU
Gist
Omschrijving
Waarde
Gistsoort
1968 London ESB Ale
Gist toegevoegd als
Giststarter
Volume starter
500 ml
Beluchtingstijd
20 uur
Temperatuur giststarter
20 C
Maischschema
Stap nr.
Temperatuur
Rusttijd
Maischdikte
1
62 C
25 Min.
3,0 l/kg
2
72 C
30 Min.
3,0 l/kg
3
78 C
5 Min.
3,0 l/kg
Opmerkingen
Het maischen ging wat zwaar.moeizaam. De temperatuur stappen zijn dan ook niet 100% zeker, maar een benadering.
Opmerkingen
De gebruikte Maris otter mout is gerookt (tot 2x toe). I.v.m slecht rendement meer gespoelt (tot 49 liter) en dit ingekookt tot het juist SG. I.v.m. slechte vergisting 13-01-2010 1 zakje US-05 toegevoegd
Terug naar Overzicht recepten