BrouwVisie recept
Recept : Twentsche Oer-Pils
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Twentsche Oer-Pils |
Kenmerk |
BV0029 / 14374 |
Biertype |
Pilsener (Urtype) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1052(5,5 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
38,35 liter |
Maischdikte |
3,58 l/kg |
Maischwater |
20,15 liter |
Spoelwater |
18,20 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
23 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
36 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
90,00% |
5,063 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
10,00% |
0,563 kg |
16 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Hallertauer Perle |
6,90% |
45 gr |
90 Min. |
28 EBU |
Saaz Tuinhop |
2,00% |
25 gr |
45 Min. |
4 EBU |
Saaz Tuinhop |
2,00% |
25 gr |
15 Min. |
2 EBU |
Saaz (CZ) |
3,00% |
42 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Opmerkingen |
De koudhop wordt toegevoegd 1 week voor bottelen. 15-02-2010 de koudhop toegevoegd. |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
2278 Czech Pils |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
700 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
60 C |
45 Min. |
3,6 l/kg |
2 |
70 C |
30 Min. |
3,6 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
3,6 l/kg |
Opmerkingen
|