BrouwVisie recept
Recept : Poolse Blonde
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Poolse Blonde |
Kenmerk |
BV0030 / 14628 |
Biertype |
Blond(e) |
Aantal liters |
50 |
Gewenst beginSG |
1062(6,8 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
70,62 liter |
Maischdikte |
2,87 l/kg |
Maischwater |
53,31 liter |
Spoelwater |
17,31 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
25 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
39 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
85,00% |
11,252 kg |
3 EBC |
Ambermout 50 EBC |
10,00% |
1,324 kg |
49 EBC |
Tarwemout |
5,00% |
0,662 kg |
3 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Magnum (D) |
16,00% |
26 gr |
90 Min. |
21 EBU |
Aurora |
9,50% |
10 gr |
45 Min. |
4 EBU |
Marynka |
12,00% |
33 gr |
15 Min. |
9 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1762 Belgian Abbey II |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
1000 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
62 C |
40 Min. |
2,9 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
2,9 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
2,9 l/kg |
Opmerkingen
|