BrouwVisie recept
Recept : La saison d' american
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
La saison d' american |
Kenmerk |
BV0034 /15392 |
Biertype |
Saison (Sterke) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1065(7,1 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
39,08 liter |
Maischdikte |
3,00 l/kg |
Maischwater |
20,82 liter |
Spoelwater |
18,26 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
24 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
38 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
76,95% |
5,340 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
14,99% |
1,040 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
5,04% |
0,350 kg |
16 EBC |
Ambermout 50 EBC |
3,02% |
0,210 kg |
49 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Chinook |
7,00% |
30 gr |
90 Min. |
17 EBU |
Chinook |
7,00% |
11 gr |
45 Min. |
5 EBU |
Columbus |
7,00% |
11 gr |
45 Min. |
5 EBU |
Columbus |
7,00% |
23 gr |
15 Min. |
6 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
3724 Belgian Saison |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
700 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
22 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
52 C |
5 Min. |
3,0 l/kg |
2 |
65 C |
45 Min. |
3,0 l/kg |
3 |
72 C |
20 Min. |
3,0 l/kg |
4 |
78 C |
5 Min. |
3,0 l/kg |
Opmerkingen |
Spoelwater aangezuurt tot 5,16 (9 ml melkzuur) |
Opmerkingen
Bij het overhevelen had ik 1350 ml teveel voor mijn bolfles. Dit heb ik weggegooit. Gebotteld met gele basterd suiker. |
|