BrouwVisie recept

 Recept : La saison d' american

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  La saison d' american
 Kenmerk  BV0034 /15392
 Biertype  Saison (Sterke)
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1065(7,1 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  78,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  39,08 liter
 Maischdikte  3,00 l/kg
 Maischwater  20,82 liter
 Spoelwater  18,26 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  24 EBC (Ray Daniels)
 Berekende bitterheid  38 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  76,95%  5,340 kg  3 EBC
 Tarwemout  14,99%  1,040 kg  3 EBC
 Munchenermout 15 EBC  5,04%  0,350 kg  16 EBC
 Ambermout 50 EBC  3,02%  0,210 kg  49 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Chinook  7,00%  30 gr  90 Min.  17 EBU
 Chinook  7,00%  11 gr  45 Min.  5 EBU
 Columbus  7,00%  11 gr  45 Min.  5 EBU
 Columbus  7,00%  23 gr  15 Min.  6 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  3724 Belgian Saison
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  700 ml
 Beluchtingstijd  24 uur
 Temperatuur giststarter  22 C

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  52 C  5 Min.  3,0 l/kg
 2  65 C  45 Min.  3,0 l/kg
 3  72 C  20 Min.  3,0 l/kg
 4  78 C  5 Min.  3,0 l/kg

 Opmerkingen  Spoelwater aangezuurt tot 5,16 (9 ml melkzuur)

Opmerkingen

 Bij het overhevelen had ik 1350 ml teveel voor mijn bolfles. Dit heb ik weggegooit. Gebotteld met gele basterd suiker.