BrouwVisie recept
Recept : Geboortebier
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Geboortebier |
Kenmerk |
BV0036 |
Biertype |
Tripel |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1070(7,7 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
39,01 liter |
Maischdikte |
3,01 l/kg |
Maischwater |
20,00 liter |
Spoelwater |
19,01 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
26 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
25 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
65,00% |
4,646 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
10,00% |
0,715 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
10,00% |
0,715 kg |
16 EBC |
Melanoidinmout |
8,00% |
0,572 kg |
60 EBC |
Kristalsuiker |
7,00% |
0,500 kg |
0 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Hallertauer Perle |
6,90% |
30 gr |
90 Min. |
18 EBU |
East Kent Golding |
4,50% |
15 gr |
60 Min. |
5 EBU |
Saaz Tuinhop |
2,00% |
15 gr |
15 Min. |
1 EBU |
Saaz Tuinhop |
2,00% |
16 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
3522 Belgian Ardennes |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
600 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
62 C |
40 Min. |
3,0 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,0 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
3,0 l/kg |
Opmerkingen |
5 ml fosforzuur toegevoegd aan het water voor storten, na storten geen extra zuur toegevoegd. geroerd door Velthuis en Keppels |
Opmerkingen
Dit bier is gebrouwen voor en door Emile, Henk-Jan en Arijan ! Zelf heb ik er een half kratje aan over gehouden. |
|