BrouwVisie recept
Recept : Donderen in Keulen
Basis gegevens
Omschrijving
Waarde
Naam recept
Donderen in Keulen
Kenmerk
BV0038
Biertype
Kölsch
Aantal liters
25
Gewenst beginSG
1048(5,0 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement
80,0 %
Algemeen
Omschrijving
Waarde
Totaal water
37,24 liter
Maischdikte
3,00 l/kg
Maischwater
15,20 liter
Spoelwater
22,04 liter
Kooktijd
90 Min.
Berekende kleur
13 EBC (Randy Mosher)
Berekende bitterheid
28 EBU (Glenn Tinseth)
Mout
Moutnaam
% Stort
Massa
Kleur
Pilsmout 3 EBC
85,00%
4,302 kg
3 EBC
Tarwemout
15,00%
0,759 kg
3 EBC
Hop
Hopnaam
% Alfazuur
Massa
Kooktijd
Bitterheidsaandeel
Tettnanger (D)
6,00%
30 gr
90 Min.
18 EBU
East Kent Golding
4,50%
23 gr
10 Min.
4 EBU
Tettnanger (D)
3,50%
21 gr
10 Min.
3 EBU
Gist
Omschrijving
Waarde
Gistsoort
2565 Kolsch
Gist toegevoegd als
Giststarter
Volume starter
1200 ml
Beluchtingstijd
48 uur
Temperatuur giststarter
20°C
Maischschema
Stap nr.
Temperatuur
Rusttijd
Maischdikte
1
62°C
40 Min.
3,0 l/kg
2
72°C
30 Min.
3,0 l/kg
3
78°C
5 Min.
3,0 l/kg
Opmerkingen
pH spoelwater = 5,2 hiervoor was 7,5 ml melkzuur nodig Begin spoelen : 12:43 Eind spoelen : 13:22
Opmerkingen
pH v/d wort voor koken : 5,82 Bij overhevelen : SG gemeten 1011 (bij 16°C, gecorrigeerd zou dit 1010 moeten zijn) Brix gemeten ongefilterd : 7,9 Brix gemeten gefilterd : 9 De smaak bij het overheven is erg lekker, een pittig bittertje
Terug naar Overzicht recepten