Recept : Verboden vruchten
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Verboden vruchten |
Kenmerk |
BV0039 |
Biertype |
Quadrupel |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1085(9,0 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
41,60 liter |
Maischdikte |
2,20 l/kg |
Maischwater |
19,91 liter |
Spoelwater |
21,68 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
57 EBC (Dan A. Morey) |
Berekende bitterheid |
41 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
70,00% |
6,336 kg |
3 EBC |
Ambermout 50 EBC |
17,00% |
1,539 kg |
49 EBC |
Karamelmout 150 EBC |
5,00% |
0,453 kg |
150 EBC |
Tarwemout |
5,00% |
0,453 kg |
3 EBC |
Chocolademout (ontbitterd) |
3,00% |
0,272 kg |
800 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Hallertauer Tradition |
5,50% |
70 gr |
90 Min. |
29 EBU |
Tettnanger (D) |
3,50% |
26 gr |
45 Min. |
6 EBU |
Tettnanger (D) |
3,80% |
25 gr |
15 Min. |
3 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
3463 Forbidden Fruit Yeast |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
600 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
18 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
60 C |
2 Min. |
2,2 l/kg |
2 |
63 C |
40 Min. |
2,2 l/kg |
3 |
72 C |
20 Min. |
2,2 l/kg |
4 |
78 C |
5 Min. |
2,2 l/kg |
Opmerkingen
Ph begin koken : 5,27 pH gekoelde wort : 5,3 Na het spoelen nog 15 liter wort opgevangen van 1023. Deze na de eerste batch weer op het vuur gezet en gekookt met de volgende hopstort : 25 gram cascade ( 6,6%) 90 min koken --> 32 IBU 10 gram Bramling X (5,5%) 25 min koken --> 7 IBU 21 gram Bramling X (5,5%) 0 min koken (Backhop) --> 0 IBU Begin SG 1034 8- 10 liter. 1 zakje S-04 toegevoegd (tht 04-2009) Eind SG van dit brouwsel : 1006 (3,9 brix). |
|