BrouwVisie recept
Recept : Lambiek 2011
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Lambiek 2011 |
Kenmerk |
BV0042 |
Biertype |
Lambi(e)k (oude(B)) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1056(6,1 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
41,50 liter |
Maischdikte |
4,50 l/kg |
Maischwater |
29,58 liter |
Spoelwater |
11,92 liter |
Kooktijd |
120 Min. |
Berekende kleur |
25 EBC (Ray Daniels) |
Berekende bitterheid |
54 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
55,00% |
3,235 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
35,00% |
2,059 kg |
3 EBC |
Melanoidinmout |
10,00% |
0,588 kg |
60 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Oude Hop |
2,00% |
318 gr |
120 Min. |
52 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
Gist uit de omgevingslucht |
Gist toegevoegd als |
|
Opmerkingen |
Na koken wordt de wort niet gekoeld, maar buiten gezet voor 17 uur |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
52 C |
10 Min. |
4,5 l/kg |
2 |
63 C |
45 Min. |
4,5 l/kg |
3 |
72 C |
30 Min. |
4,5 l/kg |
4 |
78 C |
5 Min. |
4,5 l/kg |
Opmerkingen |
Maisch bewust niet aangezuurd ph bij 52 C = 6,22 ph Bij 63 C = 6,23 |
Opmerkingen
Eerst afloop bij spoelen : 11,5 brix (?) pH = 5,95 Einde spoelen : 2,2 brix pH = 6,33 De wort was na hevelen snoei bitter...Niet te drinken.... |
|