BrouwVisie recept

BrouwVisie recept

 Recept : Saison

Basis gegevens

 Omschrijving Waarde
 Naam recept Saison
 Kenmerk BV0043
 Biertype Saison (Sterke)
 Aantal liters 25
 Gewenst beginSG 1070(7,7 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement 80,0 %

Algemeen

 Omschrijving Waarde
 Totaal water 39,40 liter
 Maischdikte 3,50 l/kg
 Maischwater 25,47 liter
 Spoelwater 13,94 liter
 Kooktijd 91 Min.
 Berekende kleur 25 EBC (Brouwvisie)
 Berekende bitterheid 45 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam % Stort Massa Kleur
 Pilsmout 3 EBC 70,00% 5,093 kg 3 EBC
 Tarwemout 15,00% 1,091 kg 3 EBC
 Munchenermout 15 EBC 10,00% 0,728 kg 16 EBC
 Melanoidinmout 5,00% 0,364 kg 60 EBC

Hop

 Hopnaam % Alfazuur Massa Kooktijd Bitterheidsaandeel
 Aurora 9,20% 40 gr 90 Min. 30 EBU
 Aurora 9,20% 6 gr 45 Min. 4 EBU
 Aurora 9,20% 15 gr 15 Min. 5 EBU

 Opmerkingen -

Gist

 Omschrijving Waarde
 Gistsoort 3724 Belgian Saison
 Gist toegevoegd als Giststarter
 Volume starter 1300 ml
 Beluchtingstijd 48 uur
 Temperatuur giststarter 20 C

 Opmerkingen -

Maischschema

 Stap nr. Temperatuur Rusttijd Maischdikte
 1 50 C 2 Min. 3,5 l/kg
 2 63 C 45 Min. 3,5 l/kg
 3 72 C 15 Min. 3,5 l/kg

 Opmerkingen Spoel water aangezuurt tot ph=5,3

Opmerkingen

 Laatste afloop tijdens spoelen : 4,6 brix en een pH van 5,8 Bij overhevelen zat er witte "schimmel" op het bier...:-(