BrouwVisie recept
Recept : Belgian Brown Ale
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Belgian Brown Ale |
Kenmerk |
BV0047 |
Biertype |
Brown Ale |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1053(5,7 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
37,89 liter |
Maischdikte |
3,50 l/kg |
Maischwater |
20,06 liter |
Spoelwater |
17,83 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
64 EBC (BrouwVisie Pro) |
Berekende bitterheid |
29 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
67,78% |
3,885 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
9,81% |
0,562 kg |
3 EBC |
Ambermout 50 EBC |
20,14% |
1,155 kg |
49 EBC |
Chocolademout |
2,01% |
0,115 kg |
900 EBC |
Zwartemout |
0,26% |
0,015 kg |
1400 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Cascade |
6,60% |
20 gr |
90 Min. |
13 EBU |
Cascade |
6,60% |
15 gr |
45 Min. |
8 EBU |
Cascade |
6,60% |
15 gr |
15 Min. |
4 EBU |
Cascade |
6,60% |
20 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
WLP550 Belgian Ale |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
500 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
18 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
62 C |
40 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen
Laatste uitloop tijdens spoelen : 1,8 brix, Ph - 6,20 |
|