BrouwVisie recept
Recept : Russian Imperial Chocolate Stout
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Russian Imperial Chocolate Stout |
Kenmerk |
BV0050 |
Biertype |
Stout (Imperial Russian) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1080(8,6 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
40,28 liter |
Maischdikte |
3,00 l/kg |
Maischwater |
25,12 liter |
Spoelwater |
15,16 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
167 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
55 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pale alemout |
63,00% |
5,276 kg |
6 EBC |
Tarwemout |
6,00% |
0,502 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
10,00% |
0,837 kg |
16 EBC |
Ambermout 50 EBC |
17,00% |
1,424 kg |
49 EBC |
Zwartemout (ontbitterd) |
4,00% |
0,335 kg |
1200 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Magnum Tuinhop |
8,00% |
50 gr |
90 Min. |
33 EBU |
Magnum Tuinhop |
8,00% |
25 gr |
45 Min. |
14 EBU |
Magnum Tuinhop |
8,00% |
25 gr |
10 Min. |
6 EBU |
Kruiden
Naam kruid |
Toevoegen |
Massa |
Kooktijd |
Chocolade poeder (Gesuikerd) |
|
250,00 gr |
90 Min. |
Opmerkingen |
Gesuikerde chocolade poeder (Geen cacaou) |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
Safale US-05 |
Gist toegevoegd als |
Gist slurry |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
62 C |
30 Min. |
3,0 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,0 l/kg |
3 |
78 C |
5 Min. |
3,0 l/kg |
Opmerkingen
|