BrouwVisie recept

 Recept : Russian Imperial Chocolate Stout

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Russian Imperial Chocolate Stout
 Kenmerk  BV0050
 Biertype  Stout (Imperial Russian)
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1080(8,6 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  80,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  40,28 liter
 Maischdikte  3,00 l/kg
 Maischwater  25,12 liter
 Spoelwater  15,16 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  167 EBC (BrouwVisie)
 Berekende bitterheid  55 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pale alemout  63,00%  5,276 kg  6 EBC
 Tarwemout  6,00%  0,502 kg  3 EBC
 Munchenermout 15 EBC  10,00%  0,837 kg  16 EBC
 Ambermout 50 EBC  17,00%  1,424 kg  49 EBC
 Zwartemout (ontbitterd)  4,00%  0,335 kg  1200 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Magnum Tuinhop  8,00%  50 gr  90 Min.  33 EBU
 Magnum Tuinhop  8,00%  25 gr  45 Min.  14 EBU
 Magnum Tuinhop  8,00%  25 gr  10 Min.  6 EBU

 Opmerkingen  -

Kruiden

 Naam kruid  Toevoegen  Massa  Kooktijd
 Chocolade poeder (Gesuikerd)    250,00 gr  90 Min.
 Opmerkingen  Gesuikerde chocolade poeder (Geen cacaou)

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  Safale US-05
 Gist toegevoegd als  Gist slurry

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  62 C  30 Min.  3,0 l/kg
 2  72 C  30 Min.  3,0 l/kg
 3  78 C  5 Min.  3,0 l/kg

 Opmerkingen  -

Opmerkingen

 -