BrouwVisie recept
Recept : Het Geschenk van 2012
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Het Geschenk van 2012 |
Kenmerk |
BV0052 |
Biertype |
Pale Ale (American) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1066(7,2 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
38,70 liter |
Maischdikte |
3,52 l/kg |
Maischwater |
25,00 liter |
Spoelwater |
13,70 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
38 EBC (BrouwVisie Pro) |
Berekende bitterheid |
37 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pale alemout |
66,55% |
4,732 kg |
6 EBC |
Tarwemout |
6,05% |
0,430 kg |
3 EBC |
Ambermout 50 EBC |
9,85% |
0,700 kg |
49 EBC |
Cara 120 |
3,94% |
0,280 kg |
120 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
13,61% |
0,968 kg |
16 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Ahtanum |
5,70% |
35 gr |
90 Min. |
18 EBU |
Amarillo |
8,90% |
15 gr |
45 Min. |
10 EBU |
Amarillo |
8,90% |
10 gr |
15 Min. |
4 EBU |
Amarillo |
8,90% |
47 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Opmerkingen |
Bij overhevelen nog 50 gram (2 gr/liter) Athanum hop toegevoegd als dryhop |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1338 European Ale |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
900 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
45 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
75 C |
5 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen
Bij overhevelen was de smaak erg bitter en scherp biter..... Bj het bottelen viel dit allemaal heel erg mee. |
|