BrouwVisie recept
Recept : De winter van 2012
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
De winter van 2012 |
Kenmerk |
BV0053 |
Biertype |
Quadrupel |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1085(9,0 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
40,56 liter |
Maischdikte |
3,00 l/kg |
Maischwater |
27,17 liter |
Spoelwater |
13,39 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
105 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
44 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
76,87% |
6,961 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
4,49% |
0,407 kg |
3 EBC |
Ambermout 50 EBC |
9,98% |
0,904 kg |
49 EBC |
Cara 120 |
5,99% |
0,542 kg |
120 EBC |
Chocolademout (ontbitterd) |
2,67% |
0,242 kg |
800 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Aurora |
9,00% |
35 gr |
90 Min. |
26 EBU |
Tettnanger (D) |
6,00% |
20 gr |
45 Min. |
8 EBU |
Tettnanger (D) |
6,00% |
20 gr |
15 Min. |
5 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
3463 Forbidden Fruit Yeast |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
500 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
40 Min. |
3,0 l/kg |
2 |
72 C |
40 Min. |
3,0 l/kg |
3 |
75 C |
5 Min. |
3,0 l/kg |
Opmerkingen |
Water uit het wasdroger reservoire gebruikt ! Spoelwater aangezuurt tot pH 5,2 |
Opmerkingen
Op de dag van bottelen (Fust) was het bier nog niet 100% uitvergist !! |
|