BrouwVisie recept
Recept : Twents Grand Cru
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Twents Grand Cru |
Kenmerk |
BV0054 |
Biertype |
Sterke Blonde |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1075(8,2 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
75,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
39,81 liter |
Maischdikte |
3,00 l/kg |
Maischwater |
24,79 liter |
Spoelwater |
15,02 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
18 EBC (Dan A. Morey) |
Berekende bitterheid |
30 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
60,00% |
4,958 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
30,00% |
2,479 kg |
3 EBC |
Ambermout 50 EBC |
3,00% |
0,248 kg |
49 EBC |
Melanoidinmout |
7,00% |
0,578 kg |
60 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Styrian Golding (Slovenia) |
4,00% |
50 gr |
90 Min. |
17 EBU |
Styrian Golding (Slovenia) |
4,00% |
20 gr |
45 Min. |
6 EBU |
Styrian Golding (Slovenia) |
4,00% |
20 gr |
15 Min. |
3 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
3944 Belgian Witbier |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
700 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
40 Min. |
3,0 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,0 l/kg |
3 |
75 C |
10 Min. |
3,0 l/kg |
Opmerkingen
Wegens een Trage vergisting Op Maandag 13 februari 700 ml giststarter toegevoegd. |
|