BrouwVisie recept

 Recept : Lambiek 2012

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Lambiek 2012
 Kenmerk  BV0055
 Biertype  Lambi(e)k (oude(B))
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1060(6,5 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  70,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  39,14 liter
 Maischdikte  3,50 l/kg
 Maischwater  7,42 liter
 Spoelwater  31,73 liter
 Kooktijd  94 Min.
 Berekende kleur  17 EBC (BrouwVisie Pro)
 Berekende bitterheid  23 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  60,00%  4,298 kg  3 EBC
 Tarwemout  30,00%  2,149 kg  3 EBC
 Munchenermout 15 EBC  5,00%  0,358 kg  16 EBC
 Melanoidinmout  5,00%  0,358 kg  60 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Hallertauer Perle  5,00%  40 gr  90 Min.  16 EBU
 Hallertauer Perle  5,00%  10 gr  45 Min.  3 EBU
 Hallertauer Perle  5,00%  25 gr  10 Min.  3 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  Gist uit de omgevingslucht
 Gist toegevoegd als  Inhoud verpakking

 Opmerkingen  Na koken wordt het wort een nacht buitengezet.

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  63 C  45 Min.  3,5 l/kg
 2  72 C  30 Min.  3,5 l/kg
 3  75 C  1 Min.  3,5 l/kg

 Opmerkingen  -

Opmerkingen

 -