BrouwVisie recept
Recept : Lambiek 2012
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Lambiek 2012 |
Kenmerk |
BV0055 |
Biertype |
Lambi(e)k (oude(B)) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1060(6,5 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
70,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
39,14 liter |
Maischdikte |
3,50 l/kg |
Maischwater |
7,42 liter |
Spoelwater |
31,73 liter |
Kooktijd |
94 Min. |
Berekende kleur |
17 EBC (BrouwVisie Pro) |
Berekende bitterheid |
23 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
60,00% |
4,298 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
30,00% |
2,149 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
5,00% |
0,358 kg |
16 EBC |
Melanoidinmout |
5,00% |
0,358 kg |
60 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Hallertauer Perle |
5,00% |
40 gr |
90 Min. |
16 EBU |
Hallertauer Perle |
5,00% |
10 gr |
45 Min. |
3 EBU |
Hallertauer Perle |
5,00% |
25 gr |
10 Min. |
3 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
Gist uit de omgevingslucht |
Gist toegevoegd als |
Inhoud verpakking |
Opmerkingen |
Na koken wordt het wort een nacht buitengezet. |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
45 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
75 C |
1 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen
|