BrouwVisie recept
Recept : Twentse Ale
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Twentse Ale |
Kenmerk |
BV0056 |
Biertype |
Pale ale (Belgisch) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1055(5,9 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
37,72 liter |
Maischdikte |
3,50 l/kg |
Maischwater |
21,15 liter |
Spoelwater |
16,57 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
24 EBC (BrouwVisie Pro) |
Berekende bitterheid |
23 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
80,00% |
4,790 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
5,00% |
0,299 kg |
3 EBC |
Melanoidinmout |
15,00% |
0,898 kg |
60 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Hallertauer Perle |
5,00% |
25 gr |
90 Min. |
11 EBU |
Bramling Cross |
5,10% |
15 gr |
45 Min. |
6 EBU |
Bramling Cross |
5,10% |
17 gr |
15 Min. |
4 EBU |
Hallertauer Perle |
5,00% |
32 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1338 European Ale |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
900 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
30 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
45 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
75 C |
1 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen |
einde 63 stap was de pH 5,55 Spoelwater aangezuurd tot 5,3 |
Opmerkingen
Na ruim 12 uur was de vergisting nog niet actief. Een zakje US-04 toegevoegd (deze was al over datum....) |
|