BrouwVisie recept

 Recept : Twentse Ale

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Twentse Ale
 Kenmerk  BV0056
 Biertype  Pale ale (Belgisch)
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1055(5,9 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  78,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  37,72 liter
 Maischdikte  3,50 l/kg
 Maischwater  21,15 liter
 Spoelwater  16,57 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  24 EBC (BrouwVisie Pro)
 Berekende bitterheid  23 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  80,00%  4,790 kg  3 EBC
 Tarwemout  5,00%  0,299 kg  3 EBC
 Melanoidinmout  15,00%  0,898 kg  60 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Hallertauer Perle  5,00%  25 gr  90 Min.  11 EBU
 Bramling Cross  5,10%  15 gr  45 Min.  6 EBU
 Bramling Cross  5,10%  17 gr  15 Min.  4 EBU
 Hallertauer Perle  5,00%  32 gr  0 Min.  0 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  1338 European Ale
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  900 ml
 Beluchtingstijd  48 uur
 Temperatuur giststarter  20 C

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  63 C  30 Min.  3,5 l/kg
 2  72 C  45 Min.  3,5 l/kg
 3  75 C  1 Min.  3,5 l/kg

 Opmerkingen  einde 63 stap was de pH 5,55 Spoelwater aangezuurd tot 5,3

Opmerkingen

 Na ruim 12 uur was de vergisting nog niet actief. Een zakje US-04 toegevoegd (deze was al over datum....)