BrouwVisie recept
Recept : Brand Pils (American)
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Brand Pils (American) |
Kenmerk |
BV0057 |
Biertype |
Pilsener |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1048(5,0 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
36,66 liter |
Maischdikte |
3,84 l/kg |
Maischwater |
20,00 liter |
Spoelwater |
16,66 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
9 EBC (BrouwVisie Pro) |
Berekende bitterheid |
24 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
90,00% |
4,689 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
10,00% |
0,521 kg |
16 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Mt. Hood |
7,10% |
25 gr |
90 Min. |
17 EBU |
Willamette |
4,70% |
15 gr |
30 Min. |
5 EBU |
Willamette |
4,70% |
15 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
2035 American Lager |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
900 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
62 C |
45 Min. |
3,8 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,8 l/kg |
3 |
75 C |
1 Min. |
3,8 l/kg |
Opmerkingen |
Spoelwater aangezuurt tot pH 5,38 |
Opmerkingen
Bier heeft een slechte vergisting... |
|