BrouwVisie recept
Recept : Geboortebier Emile
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Geboortebier Emile |
Kenmerk |
BV0058 |
Biertype |
Tripel |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1070(7,7 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
78,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
37,51 liter |
Maischdikte |
3,32 l/kg |
Maischwater |
20,00 liter |
Spoelwater |
17,51 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
18 EBC (BrouwVisie Pro) |
Berekende bitterheid |
28 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
70,00% |
4,840 kg |
3 EBC |
Melanoidinmout |
7,00% |
0,484 kg |
60 EBC |
Tarwemout |
10,00% |
0,691 kg |
3 EBC |
Rietsuiker |
13,00% |
0,899 kg |
6 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Mt. Hood |
7,10% |
35 gr |
90 Min. |
21 EBU |
Willamette |
4,70% |
10 gr |
45 Min. |
3 EBU |
Styrian Golding |
4,00% |
25 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1762 Belgian Abbey II |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
900 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
25 Min. |
3,3 l/kg |
2 |
72 C |
45 Min. |
3,3 l/kg |
3 |
75 C |
5 Min. |
3,3 l/kg |
Opmerkingen
|