Recept : Twents 4 granen Blond
Basis gegevens
Omschrijving | Waarde |
Naam recept | Twents 4 granen Blond |
Kenmerk | BV0060 |
Biertype | Blond(e) |
Aantal liters | 25 |
Gewenst beginSG | 1060(6,5 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement | 78,0 % |
Algemeen
Omschrijving | Waarde |
Totaal water | 37,87 liter |
Maischdikte | 4,00 l/kg |
Maischwater | 25,61 liter |
Spoelwater | 12,26 liter |
Kooktijd | 90 Min. |
Berekende kleur | 9 EBC (BrouwVisie Pro) |
Berekende bitterheid | 24 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam | % Stort | Massa | Kleur |
Pilsmout 3 EBC | 54,69% | 3,500 kg | 3 EBC |
Tarwemout | 20,31% | 1,300 kg | 3 EBC |
Roggemout | 10,00% | 0,640 kg | 6 EBC |
Havervlokken | 15,00% | 0,960 kg | 4 EBC |
Hop
Hopnaam | % Alfazuur | Massa | Kooktijd | Bitterheidsaandeel |
Centennial | 10,00% | 15 gr | 90 Min. | 14 EBU |
Hallertauer Perle | 7,48% | 12 gr | 45 Min. | 7 EBU |
Saaz (CZ) | 2,92% | 15 gr | 0 Min. | 0 EBU |
Gist
Omschrijving | Waarde |
Gistsoort | Safale US-05 |
Gist toegevoegd als | Gist slurry |
Opmerkingen | Slutty uit brouwsel Amber Twentse Bierbrouwerij
|
Maischschema
Stap nr. | Temperatuur | Rusttijd | Maischdikte |
1 | 63 C | 60 Min. | 4,0 l/kg |
2 | 67 C | 30 Min. | 4,0 l/kg |
3 | 73 C | 60 Min. | 4,0 l/kg |
4 | 75 C | 1 Min. | 4,0 l/kg |
Opmerkingen | pH water : 7.62. Versuikeren gaat erg langzaam.
|
Opmerkingen
|