BrouwVisie recept
Recept : American Imperial Oautmeal stout
Basis gegevens
Omschrijving
Waarde
Naam recept
American Imperial Oautmeal stout
Kenmerk
BV0061
Biertype
Stout (Imperial Russian)
Aantal liters
25
Gewenst beginSG
1081(8,7 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement
78,0 %
Algemeen
Omschrijving
Waarde
Totaal water
40,26 liter
Maischdikte
3,00 l/kg
Maischwater
26,11 liter
Spoelwater
14,15 liter
Kooktijd
90 Min.
Berekende kleur
156 EBC (BrouwVisie Pro)
Berekende bitterheid
55 EBU (Glenn Tinseth)
Mout
Moutnaam
% Stort
Massa
Kleur
Pilsmout 3 EBC
63,59%
5,535 kg
3 EBC
Munchenermout 15 EBC
19,81%
1,724 kg
16 EBC
Havervlokken
7,79%
0,678 kg
4 EBC
Brown Malt
5,84%
0,508 kg
150 EBC
Zwartemout
2,97%
0,259 kg
1400 EBC
Hop
Hopnaam
% Alfazuur
Massa
Kooktijd
Bitterheidsaandeel
Columbus
11,00%
30 gr
90 Min.
26 EBU
Columbus
11,00%
20 gr
45 Min.
15 EBU
Columbus
11,00%
20 gr
15 Min.
8 EBU
Columbus
11,00%
25 gr
0 Min.
0 EBU
Gist
Omschrijving
Waarde
Gistsoort
1581 Belgian Stout
Gist toegevoegd als
Giststarter
Volume starter
1200 ml
Beluchtingstijd
48 uur
Temperatuur giststarter
20 C
Opmerkingen
21-07-2012 : Gist gesmacked
Maischschema
Stap nr.
Temperatuur
Rusttijd
Maischdikte
1
62 C
45 Min.
3,0 l/kg
2
73 C
30 Min.
3,0 l/kg
3
75 C
5 Min.
3,0 l/kg
Opmerkingen
Zaterdag 8 September overgeheveld naar Houten vat ( 20 liter) De rest nog in een 10 liter bolfles laten rijpen. 22 Flesjes gebotteld op 15-09-2012 welke niet hout gelagerd zijn. 60 flesjes gebotteld op 16-12-2012 welke houtgelagerd zijn
Terug naar Overzicht recepten