BrouwVisie recept

 Recept : American Imperial Oautmeal stout

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  American Imperial Oautmeal stout
 Kenmerk  BV0061
 Biertype  Stout (Imperial Russian)
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1081(8,7 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  78,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  40,26 liter
 Maischdikte  3,00 l/kg
 Maischwater  26,11 liter
 Spoelwater  14,15 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  156 EBC (BrouwVisie Pro)
 Berekende bitterheid  55 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  63,59%  5,535 kg  3 EBC
 Munchenermout 15 EBC  19,81%  1,724 kg  16 EBC
 Havervlokken  7,79%  0,678 kg  4 EBC
 Brown Malt  5,84%  0,508 kg  150 EBC
 Zwartemout  2,97%  0,259 kg  1400 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Columbus  11,00%  30 gr  90 Min.  26 EBU
 Columbus  11,00%  20 gr  45 Min.  15 EBU
 Columbus  11,00%  20 gr  15 Min.  8 EBU
 Columbus  11,00%  25 gr  0 Min.  0 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  1581 Belgian Stout
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  1200 ml
 Beluchtingstijd  48 uur
 Temperatuur giststarter  20 C

 Opmerkingen  21-07-2012 : Gist gesmacked

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  62 C  45 Min.  3,0 l/kg
 2  73 C  30 Min.  3,0 l/kg
 3  75 C  5 Min.  3,0 l/kg

 Opmerkingen  -

Opmerkingen

 Zaterdag 8 September overgeheveld naar Houten vat ( 20 liter) De rest nog in een 10 liter bolfles laten rijpen. 22 Flesjes gebotteld op 15-09-2012 welke niet hout gelagerd zijn. 60 flesjes gebotteld op 16-12-2012 welke houtgelagerd zijn