BrouwVisie recept

BrouwVisie recept

 Recept : Hoppen Amber

Basis gegevens

 Omschrijving Waarde
 Naam recept Hoppen Amber
 Kenmerk BV0063
 Biertype Pale Ale (American)
 Aantal liters 25
 Gewenst beginSG 1065(7,1 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement 78,0 %

Algemeen

 Omschrijving Waarde
 Totaal water 38,71 liter
 Maischdikte 3,50 l/kg
 Maischwater 24,53 liter
 Spoelwater 14,18 liter
 Kooktijd 90 Min.
 Berekende kleur 30 EBC (BrouwVisie Pro)
 Berekende bitterheid 31 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam % Stort Massa Kleur
 Pilsmout 3 EBC 93,00% 6,517 kg 3 EBC
 Crystal Malt 5,00% 0,350 kg 130 EBC
 Brown Malt 2,00% 0,140 kg 150 EBC

Hop

 Hopnaam % Alfazuur Massa Kooktijd Bitterheidsaandeel
 Warrior 13,70% 20 gr 90 Min. 22 EBU
 Willamette 4,60% 15 gr 45 Min. 5 EBU
 Hallertauer Mittelfr h 4,50% 50 gr 0 Min. 0 EBU

 Opmerkingen De Hallertau mittelfruh is hop uit de Tuin, oogst 2012. De hop is niet 100% gedroogd.

Gist

 Omschrijving Waarde
 Gistsoort 1581 Belgian Stout
 Gist toegevoegd als Gist slurry

 Opmerkingen -

Maischschema

 Stap nr. Temperatuur Rusttijd Maischdikte
 1 63 C 40 Min. 3,5 l/kg
 2 72 C 30 Min. 3,5 l/kg
 3 75 C 1 Min. 3,5 l/kg

 Opmerkingen 1e maisstap heeft voornamelijk op 64-65 C plaats gevonden

Opmerkingen

 Bij het overhevelen een hele mooie zachte smaak, met een mooie fruitigheid. Maar weinig hop of bitterheid te bekennen.