BrouwVisie recept
Recept : De koning der lambieken (1)
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
De koning der lambieken (1) |
Kenmerk |
BV0068 |
Biertype |
Gueuze-Lambiek (oude) |
Aantal liters |
40 |
Gewenst beginSG |
1050(5,3 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
60,63 liter |
Maischdikte |
3,50 l/kg |
Maischwater |
32,68 liter |
Spoelwater |
27,95 liter |
Kooktijd |
180 Min. |
Berekende kleur |
10 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
35 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
49,93% |
4,167 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
40,06% |
3,343 kg |
3 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
10,01% |
0,836 kg |
16 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Oude hop |
5,00% |
97 gr |
120 Min. |
33 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
Gist uit de omgevingslucht |
Gist toegevoegd als |
Inhoud verpakking |
Opmerkingen |
Wort wordt na koken buiten gezet om te koelen |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
45 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
45 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
75 C |
10 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen
|