BrouwVisie recept
Recept : Fresh Hops 2013 Part 1
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Fresh Hops 2013 Part 1 |
Kenmerk |
BV0079 |
Biertype |
Blond(e) |
Aantal liters |
30 |
Gewenst beginSG |
1050(5,3 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
44,23 liter |
Maischdikte |
3,50 l/kg |
Maischwater |
22,12 liter |
Spoelwater |
22,11 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
18 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
33 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
71,20% |
4,500 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
23,73% |
1,500 kg |
3 EBC |
Crystal Malt |
5,06% |
0,320 kg |
130 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Magnum (D) |
2,00% |
150 gr |
90 Min. |
24 EBU |
Hallertauer Mittelfr h |
1,00% |
200 gr |
15 Min. |
7 EBU |
Opmerkingen |
Beide hoppen zijn vers geplukt toegevoegd, dus de werkelijke (geschatte) bitterheid gedroogd ligt een factor 5 hoger. |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1581 Belgian Stout |
Gist toegevoegd als |
Gist slurry |
Opmerkingen |
Gist slurry van Brouwsel BV0078 |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
50 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
75 C |
5 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen
|