BrouwVisie recept

 Recept : Fresh Hops 2013 Part 1

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Fresh Hops 2013 Part 1
 Kenmerk  BV0079
 Biertype  Blond(e)
 Aantal liters  30
 Gewenst beginSG  1050(5,3 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  80,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  44,23 liter
 Maischdikte  3,50 l/kg
 Maischwater  22,12 liter
 Spoelwater  22,11 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  18 EBC (BrouwVisie)
 Berekende bitterheid  33 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  71,20%  4,500 kg  3 EBC
 Tarwemout  23,73%  1,500 kg  3 EBC
 Crystal Malt  5,06%  0,320 kg  130 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Magnum (D)  2,00%  150 gr  90 Min.  24 EBU
 Hallertauer Mittelfr h  1,00%  200 gr  15 Min.  7 EBU

 Opmerkingen  Beide hoppen zijn vers geplukt toegevoegd, dus de werkelijke (geschatte) bitterheid gedroogd ligt een factor 5 hoger.

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  1581 Belgian Stout
 Gist toegevoegd als  Gist slurry

 Opmerkingen  Gist slurry van Brouwsel BV0078

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  63 C  50 Min.  3,5 l/kg
 2  72 C  30 Min.  3,5 l/kg
 3  75 C  5 Min.  3,5 l/kg

 Opmerkingen  -

Opmerkingen

 -