BrouwVisie recept
Recept : Oerlekker Twents
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Oerlekker Twents |
Kenmerk |
BV0083 |
Biertype |
Stout (Oatmeal) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1065(7,1 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
38,42 liter |
Maischdikte |
3,50 l/kg |
Maischwater |
24,50 liter |
Spoelwater |
13,92 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
88 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
35 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
64,29% |
4,500 kg |
3 EBC |
Emmertarwe |
15,71% |
1,100 kg |
4 EBC |
Sint Jans Rogge |
10,00% |
0,700 kg |
4 EBC |
Crystal Malt |
5,71% |
0,400 kg |
130 EBC |
Special B |
2,86% |
0,200 kg |
391 EBC |
Zwartemout (ontbitterd) |
1,43% |
0,100 kg |
1200 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Columbus |
14,40% |
15 gr |
90 Min. |
20 EBU |
Columbus |
14,40% |
6 gr |
45 Min. |
7 EBU |
Cascade |
7,50% |
6 gr |
45 Min. |
4 EBU |
Cascade |
7,50% |
15 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1318 London Ale III |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
150 ml |
Beluchtingstijd |
24 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
45 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
45 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
75 C |
5 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen |
De ongemoute granen worden eerst gekookt in 10 liter water....daarna afkoelen tot 65 C met de rest v/h water en dan de andere mouten storten |
Opmerkingen
|