BrouwVisie recept

 Recept : Oerlekker Twents

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Oerlekker Twents
 Kenmerk  BV0083
 Biertype  Stout (Oatmeal)
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1065(7,1 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  80,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  38,42 liter
 Maischdikte  3,50 l/kg
 Maischwater  24,50 liter
 Spoelwater  13,92 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  88 EBC (BrouwVisie)
 Berekende bitterheid  35 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  64,29%  4,500 kg  3 EBC
 Emmertarwe  15,71%  1,100 kg  4 EBC
 Sint Jans Rogge  10,00%  0,700 kg  4 EBC
 Crystal Malt  5,71%  0,400 kg  130 EBC
 Special B  2,86%  0,200 kg  391 EBC
 Zwartemout (ontbitterd)  1,43%  0,100 kg  1200 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Columbus  14,40%  15 gr  90 Min.  20 EBU
 Columbus  14,40%  6 gr  45 Min.  7 EBU
 Cascade  7,50%  6 gr  45 Min.  4 EBU
 Cascade  7,50%  15 gr  0 Min.  0 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  1318 London Ale III
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  150 ml
 Beluchtingstijd  24 uur
 Temperatuur giststarter  20 C

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  63 C  45 Min.  3,5 l/kg
 2  72 C  45 Min.  3,5 l/kg
 3  75 C  5 Min.  3,5 l/kg

 Opmerkingen  De ongemoute granen worden eerst gekookt in 10 liter water....daarna afkoelen tot 65 C met de rest v/h water en dan de andere mouten storten

Opmerkingen

 -