BrouwVisie recept

 Recept : Lambock 2014

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Lambock 2014
 Kenmerk  BV0089
 Biertype  Lambi(e)k (oude(B))
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1060(6,5 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  80,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  43,89 liter
 Maischdikte  3,13 l/kg
 Maischwater  20,16 liter
 Spoelwater  23,73 liter
 Kooktijd  180 Min.
 Berekende kleur  64 EBC (BrouwVisie)
 Berekende bitterheid  33 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pale alemout  66,67%  4,300 kg  6 EBC
 Munchenermout 15 EBC  18,60%  1,200 kg  16 EBC
 Crystal Malt  9,30%  0,600 kg  130 EBC
 Brown Malt  5,43%  0,350 kg  200 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Extraa Styrian Dana  11,50%  20 gr  180 Min.  18 EBU
 Extraa Styrian Dana  11,50%  10 gr  90 Min.  10 EBU
 Extraa Styrian Dana  11,50%  20 gr  0 Min.  0 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  Gist uit de omgevingslucht
 Gist toegevoegd als  

 Opmerkingen  

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  63 C  20 Min.  3,1 l/kg
 2  72 C  40 Min.  3,1 l/kg
 3  75 C  5 Min.  3,1 l/kg

 Opmerkingen  -

Opmerkingen

 -