BrouwVisie recept
Recept : Lambock 2014
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Lambock 2014 |
Kenmerk |
BV0089 |
Biertype |
Lambi(e)k (oude(B)) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1060(6,5 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
43,89 liter |
Maischdikte |
3,13 l/kg |
Maischwater |
20,16 liter |
Spoelwater |
23,73 liter |
Kooktijd |
180 Min. |
Berekende kleur |
64 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
33 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pale alemout |
66,67% |
4,300 kg |
6 EBC |
Munchenermout 15 EBC |
18,60% |
1,200 kg |
16 EBC |
Crystal Malt |
9,30% |
0,600 kg |
130 EBC |
Brown Malt |
5,43% |
0,350 kg |
200 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Extraa Styrian Dana |
11,50% |
20 gr |
180 Min. |
18 EBU |
Extraa Styrian Dana |
11,50% |
10 gr |
90 Min. |
10 EBU |
Extraa Styrian Dana |
11,50% |
20 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
Gist uit de omgevingslucht |
Gist toegevoegd als |
|
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
20 Min. |
3,1 l/kg |
2 |
72 C |
40 Min. |
3,1 l/kg |
3 |
75 C |
5 Min. |
3,1 l/kg |
Opmerkingen
|