BrouwVisie recept
Recept : Koekje erbij ?
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Koekje erbij ? |
Kenmerk |
BV0103 |
Biertype |
Amber-Red (american) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1055(5,9 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
38,01 liter |
Maischdikte |
3,50 l/kg |
Maischwater |
21,24 liter |
Spoelwater |
16,77 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
71 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
30 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Biscuitmout 50 EBC |
67,01% |
4,062 kg |
50 EBC |
Pale alemout |
32,99% |
2,000 kg |
6 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Sladek |
7,20% |
30 gr |
90 Min. |
20 EBU |
Sladek |
7,20% |
10 gr |
45 Min. |
6 EBU |
Sladek |
7,20% |
14 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Premiant |
9,30% |
18 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
3463 Forbidden Fruit Yeast |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
500 ml |
Beluchtingstijd |
48 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
30 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
75 C |
1 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen
Door een foutje is de vergisting opgelopen tot 36 C en heeft zeker 20 uur te warm gestaan... |
|