BrouwVisie recept
Recept : Shoot the basterd
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Shoot the basterd |
Kenmerk |
BV0107 |
Biertype |
Blond(e) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1056(6,1 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
37,95 liter |
Maischdikte |
3,50 l/kg |
Maischwater |
20,94 liter |
Spoelwater |
17,01 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
18 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
35 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
75,23% |
4,500 kg |
3 EBC |
Caramelmout Hell |
24,77% |
1,482 kg |
24 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Green Bullet |
17,00% |
10 gr |
90 Min. |
16 EBU |
Green Bullet |
17,00% |
6 gr |
45 Min. |
8 EBU |
Green Bullet |
17,00% |
10 gr |
15 Min. |
7 EBU |
Green Bullet |
17,00% |
40 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
3463 Forbidden Fruit Yeast |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
500 ml |
Beluchtingstijd |
72 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Opmerkingen |
bij de 1e liter wort 0,5 ml olijf olie gedaan |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
30 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
45 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
75 C |
1 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen
|