BrouwVisie recept

 Recept : Koekje van Eigen Deeg

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Koekje van Eigen Deeg
 Kenmerk  BV0113
 Biertype  India Pale Ale
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1085(9,0 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  80,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  41,75 liter
 Maischdikte  3,50 l/kg
 Maischwater  9,80 liter
 Spoelwater  31,95 liter
 Kooktijd  90 Min.
 Berekende kleur  136 EBC (BrouwVisie)
 Berekende bitterheid  59 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Biscuitmout 50 EBC  89,28%  8,324 kg  50 EBC
 Pale alemout  10,72%  1,000 kg  6 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Strisselspalt  3,60%  30 gr  90 Min.  8 EBU
 Extraa Styrian Dana  11,50%  30 gr  90 Min.  27 EBU
 Extraa Styrian Dana  11,50%  14 gr  45 Min.  11 EBU
 Strisselspalt  3,60%  45 gr  15 Min.  6 EBU
 Strisselspalt  3,60%  131 gr  0 Min.  0 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  0 ml
 Beluchtingstijd  0 uur
 Temperatuur giststarter  0 C

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  63 C  129 Min.  3,5 l/kg
 2  72 C  45 Min.  3,5 l/kg
 3  75 C  1 Min.  3,5 l/kg

 Opmerkingen  Na 45 min op 63 C maar 1 kg palemout toegevoegd. Er vondt geen versuikering plaats. Biscuitmout heet niet voldoende enzymen/enzymkracht voor conversie

Opmerkingen

 -