BrouwVisie recept
Recept : Koekje van Eigen Deeg
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Koekje van Eigen Deeg |
Kenmerk |
BV0113 |
Biertype |
India Pale Ale |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1085(9,0 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
41,75 liter |
Maischdikte |
3,50 l/kg |
Maischwater |
9,80 liter |
Spoelwater |
31,95 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
136 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
59 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Biscuitmout 50 EBC |
89,28% |
8,324 kg |
50 EBC |
Pale alemout |
10,72% |
1,000 kg |
6 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Strisselspalt |
3,60% |
30 gr |
90 Min. |
8 EBU |
Extraa Styrian Dana |
11,50% |
30 gr |
90 Min. |
27 EBU |
Extraa Styrian Dana |
11,50% |
14 gr |
45 Min. |
11 EBU |
Strisselspalt |
3,60% |
45 gr |
15 Min. |
6 EBU |
Strisselspalt |
3,60% |
131 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
|
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
0 ml |
Beluchtingstijd |
0 uur |
Temperatuur giststarter |
0 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
129 Min. |
3,5 l/kg |
2 |
72 C |
45 Min. |
3,5 l/kg |
3 |
75 C |
1 Min. |
3,5 l/kg |
Opmerkingen |
Na 45 min op 63 C maar 1 kg palemout toegevoegd. Er vondt geen versuikering plaats. Biscuitmout heet niet voldoende enzymen/enzymkracht voor conversie |
Opmerkingen
|