BrouwVisie recept
Recept : Lambiek Chocolade-kersen bonbon
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
Lambiek Chocolade-kersen bonbon |
Kenmerk |
BV0119 |
Biertype |
Lambi(e)k (oude(B)) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1055(5,9 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
39,82 liter |
Maischdikte |
3,60 l/kg |
Maischwater |
21,42 liter |
Spoelwater |
18,40 liter |
Kooktijd |
120 Min. |
Berekende kleur |
251 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
64 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pilsmout 3 EBC |
63,87% |
3,800 kg |
3 EBC |
Tarwemout |
13,45% |
0,800 kg |
3 EBC |
Spelt mout (Bio) |
8,40% |
0,500 kg |
5 EBC |
Weizenroostmout |
14,29% |
0,850 kg |
900 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Magnum (D) |
12,00% |
50 gr |
120 Min. |
56 EBU |
Magnum (D) |
12,00% |
50 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
|
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
0 ml |
Beluchtingstijd |
0 uur |
Temperatuur giststarter |
0 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
30 Min. |
3,6 l/kg |
2 |
72 C |
30 Min. |
3,6 l/kg |
3 |
75 C |
1 Min. |
3,6 l/kg |
Opmerkingen
19-07-2015 : 1580 gram kersen, zonder pit, aan het houten vat toegevoegd. De resterende kersen (992 gram) aan de bolfles toegevoegd. |
|