BrouwVisie recept

 Recept : Lambiek Chocolade-kersen bonbon

Basis gegevens

 Omschrijving  Waarde
 Naam recept  Lambiek Chocolade-kersen bonbon
 Kenmerk  BV0119
 Biertype  Lambi(e)k (oude(B))
 Aantal liters  25
 Gewenst beginSG  1055(5,9 Vol% alc.)
 Brouwzaalrendement  80,0 %

Algemeen

 Omschrijving  Waarde
 Totaal water  39,82 liter
 Maischdikte  3,60 l/kg
 Maischwater  21,42 liter
 Spoelwater  18,40 liter
 Kooktijd  120 Min.
 Berekende kleur  251 EBC (BrouwVisie)
 Berekende bitterheid  64 EBU (Glenn Tinseth)

Mout

 Moutnaam  % Stort  Massa  Kleur
 Pilsmout 3 EBC  63,87%  3,800 kg  3 EBC
 Tarwemout  13,45%  0,800 kg  3 EBC
 Spelt mout (Bio)  8,40%  0,500 kg  5 EBC
 Weizenroostmout  14,29%  0,850 kg  900 EBC

Hop

 Hopnaam  % Alfazuur  Massa  Kooktijd  Bitterheidsaandeel
 Magnum (D)  12,00%  50 gr  120 Min.  56 EBU
 Magnum (D)  12,00%  50 gr  0 Min.  0 EBU

 Opmerkingen  -

Gist

 Omschrijving  Waarde
 Gistsoort  
 Gist toegevoegd als  Giststarter
 Volume starter  0 ml
 Beluchtingstijd  0 uur
 Temperatuur giststarter  0 C

 Opmerkingen  -

Maischschema

 Stap nr.  Temperatuur  Rusttijd  Maischdikte
 1  63 C  30 Min.  3,6 l/kg
 2  72 C  30 Min.  3,6 l/kg
 3  75 C  1 Min.  3,6 l/kg

 Opmerkingen  -

Opmerkingen

 19-07-2015 : 1580 gram kersen, zonder pit, aan het houten vat toegevoegd. De resterende kersen (992 gram) aan de bolfles toegevoegd.