BrouwVisie recept
Recept : East England Porter
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
East England Porter |
Kenmerk |
BV0121 |
Biertype |
Porter (Robust) |
Aantal liters |
25 |
Gewenst beginSG |
1055(5,9 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
80,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
38,14 liter |
Maischdikte |
3,85 l/kg |
Maischwater |
23,00 liter |
Spoelwater |
15,14 liter |
Kooktijd |
90 Min. |
Berekende kleur |
190 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
57 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Palemout 7 EBC |
72,03% |
4,300 kg |
8 EBC |
M nchnermout type 2 |
16,75% |
1,000 kg |
22 EBC |
Carafa type 1 |
11,22% |
0,670 kg |
800 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Premiant |
11,00% |
25 gr |
90 Min. |
25 EBU |
Marynka |
12,50% |
25 gr |
45 Min. |
25 EBU |
Styrian Savinjski Golding |
3,80% |
77 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Premiant |
11,00% |
30 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1275 Thames Valley Ale |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
400 ml |
Beluchtingstijd |
0 uur |
Temperatuur giststarter |
20 C |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
63 C |
20 Min. |
3,9 l/kg |
2 |
72 C |
45 Min. |
3,9 l/kg |
3 |
75 C |
1 Min. |
3,9 l/kg |
Opmerkingen
|